torsdag 4 mars 2010

Skräddarsytt a la Pure Malt!

Oj, vad vi gillar gig. Inomhus, utomhus, puben eller bröllopet eller varför inte festivalen eller kanske företagets event? Vi har ju lirat på många ställen och i olika städer såklart. Vad som är roligt är att möta olika sorters publik vid dessa tillfällen. Röjig pubpublik ena gången, lyssnande publik i ABF:s aula andra gången. Icke lyssnande publik ena dan (phuu), fantastiskt sjungande publik nästa gång. Intressant är att variation ändå förnöjer. Skulle det vara röj varje gång så kanske man skulle längta efter ett stillsamt gig nån gång, och skulle det vara lugnt varje gång får man väl spader efter ett tag också.

Vi skräddarsyr alltid vårt uppträdande efter vad arrangören vill ha. Alltså om vi spelar på ett bröllop bestämmer paret som gifter sig helt och hållet hur de vill att upplägget är. Kanske två sånger i kyrkan med lite säckpipa innan, och sen 2 starka svängiga set vid middagen. Eller som senast i somras i Arboga då vi ombads att köra en konsert för ca 300 personer i Ahlöfsparken. Visst, vi körde vårt nya koncept på 80 min där Pure Malt och Irish Dance Project river av en show ihop. Nåt som vi för övrigt satsar mycket på för att sätta upp oftare.
När detta var gjort flyttade vi våra grejer 100 m in på Stadskällaren i Arboga för att riva av tre set på deras utomhusscen. En heldag kan man säga!

Charmen med att kunna sin repertoar, är ju att vi nästan alltid kan pussla ihop och förlänga eller korta av programmet som ni vill ha det. Men, vi spelar alltid 100% skotskt och irländskt. Vi uppträder inte som jukebox med svenska covers etc. Det är inte vår grej. Det överlåter vi till andra.
Vi tror oss nämligen veta att vår publik vill se oss för det vi kan göra, nämligen spela keltisk musik med sväng. Inget annat. Men som sagt, vi är flexibla och möjligheterna till olika program är många. Fråga oss bara, så hittar vi en lösning.

/Pure Malt

Inga kommentarer: