tisdag 30 mars 2010

Medlem: Britta!


Britta fokuserad i svänget. Som vanligt.

Vi har ju anor långt tillbaks inom familjerna då det gäller skotsk och irländsk musik. Vi som spelar ihop har känt varandra länge, är kusiner etc etc. Ja, faktiskt. Och det är en styrka vi har. Vi vet varandras kapacitet och vad vi gör på scen för det mesta och vid detta laget efter cirka 300 gig är vi en oerhört sammansvetsat grupp.

Men, soundet har inte alltid varit exakt vad det är idag. Vi började som trio där Robin stod för nästan alla instrument som inte hette gitarr... Han spelade faktiskt till och med fiol ett tag. Men hans gamla violin från 1800-talet var säkert väldigt värdefull, men den lät inte lika bra på scen när den var uppmickad. Vi lät helt enkelt fiolen vila några år. Och Robin verkade inte sakna den heller, och gud vet att han spelar en del andra instrument så han hade händerna fulla ändå.

Så kom André med den fina idén att värva en fiolspelare till gruppen. Detta var 2007. Och vi satte ut en annons på en musiksajt. Vi var rätt så raka i annonsen och skrev bl.a att "du ska kunna spela ditt instrument bra!". Nåt sånt i alla fall. För vi visste ju att det kanske inte skulle räcka med någon som hade två lektioner i ryggen eller nåt. Så självsäkra var vi i vårt sökande. Två intressanta svar kom varav den ena var en tjej som tidigare spelat med en folkmusikgrupp i Linköping. Ett rep senare och saken var klar. Britta var ny medlem i Pure Malt.

Hon motsvar alla förväntningar och mer därtill. Hennes spel på fiolen är precis det vi sökte när vi ville vidga vårt sound. Ni som sett henne spela kan intyga att det svänger rejält! Det är riktigt kul att kunna säga att den senaste värvningen redan är inne på sitt tredje år, och vi hoppas det blir många till. Britta är med på nästan alla gig, för den lilla tid hon har över från sitt jobb värderar hon högt. Och en viss make kniper förstaplatsen för det mesta, men sen kommer vi i Pure Malt på tur. Och vi är så glada för det så!
/ Pure Malt

Inga kommentarer: