måndag 22 mars 2010

Medlem: Robin!

Robin har egentligen den tyngsta uppgiften i Pure Malt. Han står nämligen för typ 75% av ljudbilden vi kallar keltisk. Om inte Robin skulle vara med, blir det liksom en annan grupp.
Tror vi. Vi har nämligen aldrig kört ett gig utan honom. Och vi vill inte det heller.

Instrumenten han spelar är många och Robin kan få det mest annorlunda, krokiga, gamla, ihåliga tinget att låta bra. Musik blev han varse då han låg i mamma Lenas mage samtidigt som hon var på scen och spelade skotsk musik med The Corbies. Pappa Dan var såklart också på samma scen med The Corbies. Att han efter detta anammat keltisk musik och även senare irländsk dans är kanske inte konstigt alls.

Robin spelar ju även säckpipa vilket han började med som 11-åring. Dansen började han med lite senare som sagt, men blev snabbt oerhört duktig. Han har bl.a vunnit nordiska mästerskap och lärt ut irish dancing till många elever på bl.a Kulturama.

Han är egentligen vår musikaliska ledare. Dvs, han bestämmer oftast tempot i en låt, han ger dig mördande blick om du spelar i otakt (ja, det har hänt...), samt han hoppar över en låt om han bara helt enkelt inte känner för att spela den. (det har absolut hänt...) Och om ett solo i hans öron inte låter bra när han spelar det med ett instrument, plockar han bara upp ett annat istället som låter bättre.
Denna multibegåvade herre är oumbärlig för Pure Malt, det har ni säkert förstått. Och har ni sett honom spela vet ni hur fantastiskt duktig han är. Något som vi andra i Pure Malt uppskattar varje gång vi kliver på samma scen som honom.
/Pure Malt

Inga kommentarer: