fredag 4 juni 2010

Summertime....and the living is easy...

Det är inte alltid vi river av blueslåtar när vi är ute och spelar, men förra året hände det faktiskt. På ett bröllop vi spelade på i Sparreholm, närmare bestämt. En av gästerna ville sjunga blues för brudparet och frågade om vi kunde kompa henne. Vi brukar ana oråd vid denna typen av förfrågningar men denna dam såg lite ut som ett rivjärn och hade en mycket fin klänning och pratade tydligt med en amerikansk brytning. Vi föll till föga och Dan fick det spontana uppdraget att kompa henne i "Summertime".

Ett bevis på att Dan är musikalisk behöver vi knappast och återigen briljerade han i ett snabbt bluesigt gitarrspel och hon sjöng med stor inlevelse till detta. Kanonbra såklart!

Tro nu inte att vi klarar vad som helst. Vi skulle ju ha lite problem om någon vill att vi kompar eurodisco i 160 bpm... Jag menar, vår trumma (bodhran) låter inte riktigt som bastrumman i Scooter. Skinnet på den har svårt att palla med de reelar vi spelar idag liksom. Tänk till exempel "Cotton Eye Joe" och den lär hålla i ungefär tre sekunder.

/Pure Malt

1 kommentar:

Unknown sa...

Spelar ni Whiplash kommer jag på nästa gig