torsdag 13 augusti 2009

Ur Arboga Tidning 3 aug.

"IRLÄNDSKT OCH SKOTSKT NÄR PURE MALT GAV JÄRNET.
Under en dryg timme fylldes Ahlöfsparken av jiggar, reelar och annan folkmusik. Bandet Pure Malt rev av låtar i snabbt tempo och ingen älskare av irländsk musik blev besviken.

Iförda kiltar äntrade gruppen scenen och drog igång den typiska och omtyckta musiken från de båda länderna. Texter om drycker, företrädesvis whiskey, vackra kvinnor, krig och elände exekverades i ett mycket snabbt tempo. - Vi vill spela så många låtar som möjligt under en timma och en kvart, sa André Gjörling som en programförklaring. Så blev det också. Ingen diggare av den här typen av musik kunde bli besviken. PURE MALT gav järnet. Medlemmarna är multiinstrumentalister. De vanliga instrumenten som förknippas med musik från Irland och Skottland fanns med. Det spelades på gitarr, bodhran, banjo, mandolin, flöjt, bas, dragspel och, naturligtvis, The highland bagpipe. Sång inte att förglömma.

Gruppen samarbetar med Irish Dance Project, vilket innebar att tre unga dansare gav flera prov på typiska danser. Arbogaborna verkar gilla den här typen av musik. Cirka 300 personer hade sökt sig till Ahlöfsparken för att lyssna på PURE MALT. I låten Wild Rover fick publiken sjunga med. Annars ägnade den sig mestadels åt att klappa rytmer. Några modiga passade på att ta några danssteg,
För PURE MALT blev det här en lagom uppvärmning inför kvällens framträdande på Stadskällarens utomhusscen. Kanske satt delar av publiken då med en liten Laphroig Malt Quarter Cask eller Macallan framför sig. Detta för att uppnå den perfekta stämningen. "

Skrivet av Bo Asp, Arboga Tidning.

2 kommentarer:

Elle sa...

Vilka lovord, grattis!

Stefan sa...

Tack, ja det var ju helt ok.