fredag 6 mars 2009

Olika uppgifter...

kan man ha i bandet. En är organiserad, en annan slarvig. Någon är lugn som en filbunke, en annan lite nervös. Så kan det vara i de flesta grupper. I Pure Malt har vi lite olika roller vi också. T. ex. Stefan, som är vår textmaskin. Han kan typ höra en låt 1 gång på någon trasslig radiokanal och sen nynna hela texten. Avundsvärt helt enkelt om man sysslar med musik.

André är typ tvärtom. Är det nåt han glömmer så är det förmodligen text. Annars har han järnkoll på utrustning och prylar. Inget glöms här inte. Plus att han gärna sköter kontakter med arrangörer etc.

Robin däremot har ju förmågan att få vad som helst att låta bra. Att fixa instrument med tejp eller klister eller varför inte använda polygrip som stämverktyg... kort sagt allt han tar i kommer låta fågelsång. Ärligt talat, och för oss andra är det jobbigt att erkänna, så har killen talang utöver det vanliga.

Dan bör helst inte ta i mixerbordets inställningar för ofta men har öron för ljudet ur högtalarna. Bara någon annan skruvar liksom. Hans sinne för stämsång är för oss ovärderligt. En annan bra grej med Dan är att han är gift med Lena som när tillfälle ges briljerar på dragspelet. Ett klart djup i soundet.

Och Britta är bara något så enkelt som en "natural" på fiolen. Fiolen är hennes bäste polare och tillsammans för dom glädje till spelningen och väcker oss andra ur "riggandet" inför gigen. Bakom alla framgångsrika manliga musiker står förmodligen en kvinnlig musiker. :-)

/Pure Malt

2 kommentarer:

Stefan sa...

Men om du är tvärtom mot mig så antyder du ju att jag inte har koll på utrustning och prylar. Och riktigt så är det väl inte? :-)

Unknown sa...

Trådlöst system till guran, anyone...? :-)