måndag 9 februari 2009

Rötterna...

till att vi i Pure Malt spelar tillsammans stavas The Corbies. (Egentligen är ju den skotska och irländska musiken roten till allt men ändå... )
Ni kanske redan visste det men när Anders, Dan och Mårten i början av 70-talet började spela skotska sånger på "hemma-fester" så var det fröet till att de började spela i mer strukturerad form inom kort. Medlemmarna var från början 6 st unga herrar, men när Lena anslöt på dragspel 1975 så formades kvintetten såsom vi känner den bäst och som den skulle se ut länge.
I bandet fanns även Lars-Otto, en mycket duktig gitarrist och med en sällsynt bra sångröst som ofta la sig högst i stämsången.
The Corbies gav sammanlagt ut 4 skivor och turnerade landet runt och framträdde i TV och radio många gånger. Ofta vid spelningar (dagtid...) stod André längst fram och tittade och snart skulle Stefan och Robin också göra detsamma, när deras föräldrar satte igång en ny låt. Det är ju nämligen så att Andrés pappa är Anders som var leadsångare i The Corbies och Robins föräldrar är Dan och Lena som även dem var med länge i bandet.
Bilden är hämtad från Sollidenscenen på Skansen 1979. Om det var allsång just här vet vi inte. Men som ni kan se så är kiltarna på plats precis som nu när Pure Malt lirar.
Samarbetet mellan generationerna är i allra högsta grad levande. Stefan och Robin var med i Corbies redan på 90-talets andra hälft och sen André kom med så bildades så småningom Pure Malt ur det hela. Dan spelar ju bas med oss och sen har vi ju då sedan två år Britta på fiol. Lena hoppar också in med dragspelet i högsta hugg ibland och Anders gästar gärna på sång när läge ges. Vi är alla del i kollektivet som grunden las till för för 35 år sedan och vi gillar att giga tillsammans allihop.
Vilken namn det än går under, även om det är Pure Malt just idag, så kommer vi fortsätta.
Allt för glädjens skull! Och svängets! Hör av er om ni vill att vi kommer och delar med oss av låtskatterna! Dansare? Visst, ett samtal och vi kommer med showen! Allt är möjligt.

Inga kommentarer: