torsdag 8 april 2010

Trivselfaktorn.

Vi har spelat på många pubar och krogar och andra scener och i 98 fall av 100 är bemötandet grandiost och musiken uppskattad till tusen. Det beror ofta på att alt. nr.1: Vi i Pure Malt kommer i tid och uppträder proffsigt i förberedelserna och vid första kontakten. alt. nr.2: Arrangören/krögaren vet vad han vill ha och vad Pure Malt spelar för musik samt ser till att vi får känna oss som de artister vi är och trivs på och runt scen.
Alt nr. 3: Stället har en bra "crowd" och atmosfären är helt enkelt rätt för vad vi gör och vad vi gillar. Publiken är nog det viktigaste av allt på en spelning. Rätt och slätt.

Men, de andra 2 av 100 arrangörer som inte uppskattar live-musik: don´t bother. Vi har tävlat om utrymmet med jack-vegas maskiner, blivit ombedda att inte höras för mycket i lokalen, vi har spelat för tomma lokaler där ketchupflaskan hörts mest... Den värsta är nog ändå för längesen i en stad inte långt från Stockholm där vi först fick en lång lista med hur man beter sig på scen, sen när vi frågade om vi kunde soundchecka i 5 minuter fick svaret: "- Ni får 3 minuter!".

Andra ställen har på senare tid börjat ta betalt av banden för vad de äter och dricker...? Alltså då tror ni nu att vi dricker öl i mängder bara för att vi spelar irländsk och skotsk musik. Nix. Inte alls. Ibland slinker nån öl ner men oftast kör nån eller ett par av oss bil, samt framför allt vill vi inte uppträda påverkade av alkohol. Det låter liksom sämre, tror vi.
Tillbaka till mat och dryck-frågan. Ett band som spelar på en pub kommer oftast in tidigt på kvällen och spelar till sena natten ibland. Alternativen till mat är oftast räknade på ett finger: hamburger-restauranger typ McDonalds etc. Alltså undrar vi nu hur krogarna har mage att ta betalt för mat och läsk av band som är deras huvudakt för kvällen i cirka 4 timmar....? Ingen dans på rosor helt enkelt. Man blir lite fundersam när de vill spara in på 5 skålar pasta och lika många pepsi. Trivselfaktorn mår inte bra av sånt. Ta hand om banden! De sliter hårt!

Vi begär inte att få allt serverat men efter tre långa set är en ramlösa utan tjafs gott att få.

Vi har ingen kravlista à Rolling Stones liksom.

/Pure Malt

Inga kommentarer: