onsdag 21 april 2010

Pure Malt fun facts

Varsågod, ett antal värdelösa vetanden om Pure Malt;

* Numera öppnar vi spelningarna med "Follow Me Up To Carlow", men vårt första öppningsnummer var faktiskt "The Greenland Whale Fishery"

* André varierar mellan två gitarrer. En Yamaha och en Eastone.

* Det är oftast Stefan som styr över musiken i bilen på väg till långväga gig, därav mängden Iron Maiden...

* Från början tyckte vi bara att Pure Malt lät som ett ballt namn på bandet. Men det var när vi insåg vad en Pure Malt i whiskyvärlden innebär (att man blandar dom bästa sorterna till en perfekt blandning), som vi insåg hur klockrent det var.

* Dom alternativa namnen för första skivan var "Taste the Malt", "A taste of the malt", "A dram with Pure Malt". Till slut fastnade vi för "First Fill". Namnet för andra skivan behövde dock aldrig diskuteras...

* Dans bas är av märket Jasmine, ett märke besläktat med det mer kända Takamine.

* Pure Malt har två gånger tvingats tacka nej till spelningar i Schweiz.

* Pure Malts första officiella pubspelning ägde rum på Gästis i Torsåker, 30 november 2002.

* Två gånger har axelbanden släppt på gitarren för André och Stefan. När det drabbade Stefan (Slagelse, Danmark), kostade det 1000 spänn att fixa. Andrés gitarr klarade sig oskadd.

* En gång har vi gett oss på en cover utan någon som helst anknytning till Skottland eller Irland. Det var Tom Pettys "Free falling" som fick ett försök på Woolpack Inn i Karlstad. En gång, inte mer.

* På väg hem från Malmö diskuterades alternativa bandnamn. Bland dom som förelogs var Sandy Stefan And The Flip Flops, La Dolce Robin and the Italian Stallions. Till slut spårade det ur så vi fick stanna bilen för att äta och lugna ner oss.

* Den enda svenska låt vi någonsin har ens kunnat tänka oss att överväga är Magnus Johanssons "Pappa är en flygkapten".

* För att förvilla tänkte vi ett tag skriva det alternativa namnet för Drunken Sailor på skivomslaget till First Fill. Den heter nämligen även Sailors Holiday.

* Vår nuvarande Mandolins första spelning var Dubliner i Köpenhamn. Och med tanke på hur bandlägenheten såg ut så är det kanske inte så konstigt att den stämmer ur sig jämt och ständigt.

* I Västerås fick vi istället för applåder efter Rovin Journeyman, en request på att spela "Ängeln i rummet" av Eva Dahlgren. Nope, nix, aldrig.

* Om man lyssnar noga, hör man att Stefan i tredje versen på Wild Rover, ofta väljer att sjunga en något mer oanständig text än originalet. Allt beroende på var vi spelar. Maila pure.malt@spray.se om ni vill ha snuskversionen...

Det var allt för den här gången. Kan mycket väl komma fler fakta längre fram...

1 kommentar:

Unknown sa...

Tycker Stefan skall fortsätta välja musik i bilen. Tänk om det skulle bli massa U2 eller annan sk*t